De vloerverwarmingskosten per m2 vallen mee.

Het laten aanleggen van vloerverwarming in uw woning, kantoor of bedrijfspand is een slim idee. Het Vloerverwarmings Huys levert u een compleet vloerverwarmingssysteem. De vloerverwarmingskosten per m2 vallen mee. Die investering is lonend. Deze verdient u vrij snel terug.  

 

Vloerverwarming aanleggen is een investering die steeds meer mensen overwegen. Maar wat zijn nou precies de kosten van vloerverwarming? Wat kost aanleggen van een vloerverwarming per vierkante meter? De kosten voor vloerverwarming kunnen erg variëren en zijn afhankelijk van een aantal factoren.

 

Gemiddelde kosten

Vloerverwarming aanleggen van gemiddelde grootte in de woonkamer kost gemiddeld tussen de 2.500 en 3.000 euro. De prijzen kunnen in totaal variëren van zo'n 800 tot ongeveer 8.000 euro. De prijs voor het aanleggen van vloerverwarming is onder andere afhankelijk van:

 

•             De oppervlakte die we van vloerverwarming moeten voorzien

•             Het type vloerverwarming dat onze specialisten inzetten

•             De functie van de vloerverwarming

 

Prijsopbouw kosten vloerverwarming aanleggen

De kosten van vloerverwarming aanleggen verschillen wat betreft oppervlakte en type verwarming. Wij hebben voor u berekend hoeveel de drie types vloerverwarming gemiddeld kosten bij bepaalde oppervlaktes. We houden daarbij aan dat de vloerverwarming wordt ingefreest, en dus niet de hele vloer moet worden opengebroken en opnieuw moet worden geplaatst.

Vraag hier een offerte aan

Typen vloerverwarming

Typen vloerverwarming

Voor het aanleggen van uw vloerverwarming door Het Vloerverwarmings Huys kunt u kiezen tussen traditionele en elektrische vloerverwarming. Traditionele vloerverwarming werkt op uw cv-installatie en is energiezuiniger dan elektrische vloerverwarming, die op elektriciteit werkt. Hoewel elektrische vloerverwarming vaak voordeliger is in de aanschaf, kunt u jaarlijks tot 70 euro op uw energiekosten besparen wanneer u voor traditionele vloerverwarming kiest. Daarnaast bepaalt ook het type verwarming de prijs van vloerverwarming:

 

Hoofdverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming is de enige bron van warmte in de ruimte en verwarmt de gehele kamer evenredig. Er zijn dan dus geen radiatoren nodig, wat ruimte bespaart. Er moeten veel buizen worden geplaatst om de ruimte goed te kunnen verwarmen, waardoor deze vorm van vloerverwarming de hoogste vloerverwarmingskosten per m2 met zich meebrengt.

 

Uitgebreide bijverwarming

Uitgebreide bijverwarming verwarmt de ruimte in combinatie met radiatoren en hoeft dus niet al het werk zelf te doen. U hebt dan slechts een klein aantal radiatoren nodig. Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming is iets voordeliger dan hoofdverwarming.

 

Bij- of comfortverwarming

Bij- of comfortverwarming is niet bedoeld om de gehele ruimte te verwarmen, maar verwarmt slechts uw voeten. De ruimte wordt dan dus nog verwarmd door de radiatoren van de centrale verwarming. Comfortverwarming is de goedkoopste variant van vloerverwarming.

 

Contact

Lees verder wat de mogelijkheden en de vloerverwarmingskosten per m2 zijn van het aanleggen van vloerverwarming. Als u snel wilt weten hoeveel vloerverwarming aanleggen precies voor u gaat kosten, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met een vloerverwarmingsspecialist van Het Vloerverwarmings Huys. Dit doe u het snelst via 0345-254 520 of via de webiste: www.hetvloerverwarmingshuys.nl/offerte-aanvragen.

Bel ons voor advies

Vloerverwarming infrezen of vloer opnieuw plaatsen

De vloerverwarmingskosten per m2 waarover u hier leest, gaan over het infrezen van de verwarmingsbuizen tijdens het aanleggen van uw vloerverwarming. Dan hoeven de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys de vloer niet open te breken, omdat de vloerverwarming in de al bestaande vloer kan worden geplaatst. Infrezen is geschikt voor betonnen vloeren en tegelvloeren. Als uw vloer ongeschikt is voor infrezen of u wilt graag een nieuwe vloer plaatsen, dan brengen het openbreken en het opnieuw plaatsen van de vloer ook nog kosten met zich mee. Voor een oppervlakte van twintig vierkante meter kan het al zo’n 3.000 euro extra kosten wanneer u uw vloer opnieuw laat plaatsen in plaats van uw vloerverwarming laat infrezen. Deze kosten zijn uiteraard ook afhankelijk van de prijs van uw vloer. Om geld te besparen op de vloerverwarmingskosten per m2 kiezen de meeste mensen ervoor om hun vloerverwarming waar het kan te laten infrezen.

 

Meer opties voor vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming in uw slaapkamer, badkamer of uw volledige appartement is ook een prima optie. Er is ook nog een aantal extraatjes dat u kunt aanschaffen voor bij uw vloerverwarming, bijvoorbeeld om op de energiekosten te besparen of de vloerverwarming nog beter te laten werken. Lijkt het u ook zo heerlijk om nooit meer koude voeten te hebben? Dan kunt u eens kijken wat de investering is in vloerverwarmingskosten per m2 van het laten aanleggen van vloerverwarming in uw woning. Dat kan eenvoudig en gratis. Uiteraard kunt u ook meteen bellen voor het maken van een afspraak. Soms kunt u eerst een situatieopname laten doen. De specialist denkt dan met u mee waar het het handigst is om vloerverwarming te plaatsen en wat vloerverwarmingskosten per m2 zijn in uw woning.

 

Garantie

Onze deskundige monteurs plaatsen de vloerverwarming en verzorgen de aansluiting op de cv- of warmtepompinstallatie. De verwarmingsslang bestaat uit één geheel; er worden geen (kwetsbare) koppelingen in de vloer gelegd. Tijdens het plaatsen worden uw radiatoren naar wens direct verwijderd. Nadat alle werkzaamheden zijn voltooid, krijgt u een duidelijke uitleg en een handleiding over het functioneren van de vloerverwarming. De monteurs van Het Vloerverwarmings Huys werken volgens de GIW-normen (Garantie Instituut Wonen). Na oplevering wordt standaard een checklist ingevuld. Ook ontvangt u een garantiecertificaat. De vloerverwarmingsbuizen zijn zuurstofdicht en voorzien van het KIWA/KOMO keurmerk.

 

Vraag offerte aan

Meer warmte

Een vloerverwarming in uw woning is een uitstekend idee. Uw woning is een plek waar u veel tijd doorbrengt en waar u veel mensen over de vloer krijgt. Creëer nog meer warmte door middel van een vloerverwarming. Het Vloerverwarmings Huys legt uw nieuwe vloerverwarming geheel in eigen beheer tegen zo laag mogelijke vloerverwarmingskosten per m2. Wij weten daarmee tevens de hoogste kwaliteit vloerverwarmingen te waarborgen. Onze experts staan voor u klaar en wij werken met korte lijnen. Wij verdiepen ons grondig in uw situatie en verbinden ons aan uw persoonlijke interieurdoelen. Wij leggen razendsnel een splinternieuwe vloerverwarming tegen gunstige vloerverwarmingskosten per m2 in iedere woning.

 

Voordelen

De voordelen van vloerverarming met relatief lage vloerverwamingskostren per m2 zijn zonneklaar:

 

 • Altijd een aangename constante temperatuur in uw woning

 

 • Vervaardigd met de best geteste materialen

 

 • Bespaar op uw energieverbruik

 

 • Een geruisloze en onzichtbare verwarming

 

Meestal betaalt u een vast bedrag per vierkante meter van uw woning. De kosten van vloerverwarming zijn echter afhankelijk van meerdere factoren, waardoor een prijsindicatie per definitie maatwerk is. Factoren die de kostprijs van uw vloerverwarming beïnvloeden:

 

 • Het aanleggen: infrezen in de ondervloer of als opbouw

 

 • Het type: water, elektrisch, hoofd- of bijverwarming

 

 • Het aantal vierkante meters

 

 • De gewenste afwerking van de vloer

 

 • De moeilijkheidsgraad: de soort ondervloer en de bereikbaarheid daarvan

 

 • Advies op maat

 

Vloerverwarming + gietvloer: de perfecte combi

Een gietvloer neemt snel de omgevingstemperatuur aan van uw woning. Dat maakt de vloer ook al zonder vloerverwarming lekker warm en comfortabel voor uw hele woning. Toch is een vloerverwarming in uw woning een grote aanwinst voor iedere kamer. Wij zijn één de van weinige bedrijven in Nederland die het leggen van vloerverwarmingen en het gieten van vloeren in één hand hebben. Kies voor de nr. 1 specialist Het Vloerverwarmings Huys.

 

Bel ons voor advies

Terugverdientijd

De terugverdientijd van vloerverwarming is korter dan vroeger. Dit komt vooral doordat moderne vloerverwarmingspompen energiezuiniger zijn dan de oudere modellen. Net als de vloerverwarmingskosten per m2 is ook de terugverdientijd van vloerverwarming afhankelijk van meerdere factoren. Als u uw woning goed isoleert en gebruik maakt van een degelijke pomp, dan bespaart u ongeveer € 115,- tot € 140,- per jaar. Daarmee is de terugverdientijd vijf tot vijftien jaar.

 

Prijzen

Het Vloerverwarmings Huys werkt alleen met de allerbeste materialen. Daardoor heeft onze vloerverwarming een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Voor het maken van de sleuven in de ondervloer gebruiken onze specialisten een zelfreinigende frees. Deze wordt aangedreven door een motor en daarom krijgt u altijd dezelfde freesdiepte. Met dit innovatieve systeem bereiken we dat alle slangen even diep liggen. Dit geeft dus nooit problemen met uw afwerkvloer. Bovendien gebruiken we waterzuigers en droogzuigers. Daarmee kunnen we probleemloos iedere vloer van een vloerverwarming en een perfecte dekvloer voorzien.

 

Collectieve inkoop

De vloerverwarmingskosten per m2 zijn voordeliger bij een groot oppervlak dan bij een klein oppervlak. Als u plannen hebt om vloerverwarming aan te laten leggen loont het dus de moeite om even contact op te nemen met uw buren. Als er meerdere huishoudens bij u in de wijk voor vloerverwarming van Het Vloerverwarmings Huys kiezen, dan kunt u flink op de kosten besparen. Dit voordeel kan oplopen tot twintig procent. Bent u benieuwd naar de kostprijs van vloerverwarming voor uw project? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen en voorstellen aan bij ons. Klik hier voor meer informatie.

Vul uw adviesaanvraag in

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Komt u gerust een keer langs in onze showroom aan de Pascalweg in Culemborg en maak een afspraak met één van onze specialisten.

 

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Wilt u vloerverwarming combineren met de vloeren van Het Gietvloer Huys? Kiest u dan voor ons totaalpakket. We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer. Die hebben we in diverse varianten:

 

 • Betonlook

 

 • PU-gietvloer

 

 • Liquid design

 

 • Epoxy

 

 • PU-gietvloer met flakes

 

U kunt u bij ons ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval hebt u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen. Door de één op één samenwerking met Het Gietvloer Huys kunnen we u een totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt hebt.

Bel ons voor advies

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op