Vloerverwarming verdieping

Wilt u graag een aangenaam warme vloer in uw slaapkamer, badkamer en overloop? Kiest u dan voor vloerverwarming voor uw verdieping. Het Vloerverwarmings Huys kent alle ins en outs van de mogelijkheden van vloerverwarming op uw bovenverdieping(en). 

Vloerverwarming op de beneden of bovenverdieping? U kunt op elke verdieping vloerverwarming laten leggen. Maar waar liggen de verschillen?

Benedenverdieping

Vloerverwarming wordt veruit het meest geïnstalleerd op de benedenverdieping.

Woonkamer

In de woonkamer is het prettiger als de temperatuur vaak een paar graden hoger ligt dan op de bovenverdieping.

Warmte stijgt

De warmte van vloerverwarming stijgt naar boven. Hierdoor wordt dus indirect de eerste, tweede of hogere verdiepingen ook (voor een gedeelte) verwarmd. Het is dus wat dat betreft slim om zo min mogelijk isolatie onder uw verdiepingsvloeren te leggen. Maar de stijgende warmte vanaf de benedenverdieping is in de koudere maanden vaak niet voldoende. Daarom zijn radiatoren of vloerverwarming op de verdiepingsvloer dan toch prettig of in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Fundering

Daarnaast heeft een benedenverdieping vaak een sterkere fundering die voor sommige soorten vloerverwarming noodzakelijk is.

Bovenverdieping

Vloerverwarming op de eerste of tweede verdieping komt minder vaak voor, maar deze kan erg prettig zijn.

Lagere temperatuur

Omdat de temperatuur vaak een paar graden lager prettiger is om in te slapen wordt er vaak niet gekozen voor vloerverwarming. Maar wilt u toch tijdens de koude periodes een aangenaam warme vloer in de badkamer, toilet, kantoor en slaapkamer? Dan kunt u voor vloerverwarming als bijverwarming kiezen en het in de zomer uitzetten (of met vloerverwarming koelen). Hebt u vragen? Laat u zich dan informeren door de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys. Zij schetsen u heel snel een beeld van de mogelijkheden die hebt in uw specifieke situatie.

Draagkracht

De bovenverdiepingen in veel huizen hebben een houten basisvloer, waardoor bijvoorbeeld een krimpnet met dekvloer te zwaar wordt. Gelukkig heeft het Vloerverwarmings Huys wel alternatieven voor een lichte vloerverwarmingssysteem op een oudere houten constructievloer. Benieuwd naar alle voordelen van vloerverwarming? Klik dan hier.

De beste keuze voor de bovenverdieping

Laat u zich door de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys adviseren over vloerverwarming op de begane grond en de bovenverdiepingen. Vraag hier een gratis offerte aan bij uw vloerverwarming specialist.

Soorten vloerverwarming

Er zijn twee verschillende vloerverwarmingssystemen.

Watergedragen traditionele vloerverwarming

Bij watergedragen vloerverwarming stroomt er warm cv-water door buizen, waardoor de vloer en de ruimtes worden opgewarmd. Watergedragen vloerverwarming wordt geïnstalleerd op:

  • Krimpnetten

Hierbij worden buizen met een soort tie-wraps vastgemaakt op een metalen gaaswerk. Bij krimpnetten wordt er dekvloer over gegoten.

  • Tackerplaten

Bij een tackerplaat worden de buizen gelegd op dunne EPS platen en vastgeniet met een kunststof nagels. Het is vergelijkbaar met krimpnetten.

  • Noppenplaten

Bij noppenplaten worden de buizen in een bepaald patroon tussen de gedrukt.

  • Sleuven

Ligt er een betonvloer op de verdiepingsvloer, dan kan de constructievloer ingefreesd worden. In de sleuven komen de buizen te liggen. Het is voor ons bij infrezen ook mogelijk om elektrische kabels te leggen. Het is belangrijk bij het infrezen dat er geen leidingen of elektriciteitsdraden worden beschadigd. Wij controleren vloer grondig vooraf als u voor infrezen kiest.

 

Vloerkoeling op de bovenverdieping met watergedragen vloerverwarming

Kiest u voor watergedragen vloerverwarming en hebt een warmtepomp? Dan is het mogelijk om met dit vloerverwarmingssysteem uw vloer te koelen. Omdat de warmte van beneden naar boven stijgt, kan het tijdens de zomermaanden erg warm worden op de bovenverdiepingen. Dan kan vloerkoeling uitkomst bieden. De vloer wordt enkele graden lager dan de omgevingstemperatuur waardoor het koeler aanvoelt. Het koelt niet zo goed als een airco, maar maakt uw binnenklimaat wel aangenamer dan zonder vloerkoeling.

Experts

Met ons team van Het Vloerverwarmings Huys hebben we gezamenlijk inmiddels meer dan veertig jaar ervaring in het aanleggen van vloerverwarming. U kunt dus wel stellen dat we experts zijn op dit vakgebied. We informeren u graag meer over vloerverwarming, al dan niet op een verdieping, in uw huis en hoe deze de kwaliteit van uw leven zal verhogen. Neem contact met ons via 0345 - 254 520. We staan u graag te woord.           

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op