Vloerverwarming nieuwe vloer

U kunt het zich misschien niet voorstellen (of juist wel) maar over 30 jaar gebruikt u geen aardgas meer in uw woning. Stel dat u gaat verhuizen of iets in je huis gaat verbouwen of vervangen, dan is het slim om daar nu al rekening mee te houden. Laat ons bijvoorbeeld vloerverwarming en een nieuwe vloer aanleggen.

Duurzaam

Het Vloerverwarmings Huys geeft u een aantal tips om er voor te zorgen dat de overstap naar wonen zonder aardgas zo makkelijk mogelijk gaat. Dat scheelt u geld en gedoe voor later. Stel dat u eraan toe bent om een nieuwe vloer in uw woning te laten leggen. Dit wilt u graag zo duurzaam mogelijk doen. Als u ervoor kiest om helemaal terug te gaan naar de betonnen ondergrond, dan kan het lonen om uw huidige radiatoren te vervangen voor vloerverwarming.

Offerte aanvragen

Overal warme voeten

Vloerverwarming heeft een groter oppervlak dan radiatoren en kan daardoor uw huis op een lage temperatuur (dus met minder warm water) warm stoken. Daardoor bespaart u energie, maar het betekent ook dat het langer duurt voordat uw huis is opgewarmd. Een goed geïsoleerd huis is daarom extra belangrijk. Groot voordeel is dat de warmte van de vloerverwarming van uw nieuwe vloer gelijkmatig over uw woning wordt verdeeld. U hebt dus overal warme voeten. Bekijk de verdere voordelen van vloerverwarming.

Droogbouwsystemen vloerverwarming nieuwe vloer

Bij een (nieuwe) vloer waarvan de constructie niet van beton is, maar van balken met planken, kunt u ook vloerverwarming laten aanbrengen door de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys. Alleen waar men normaal vaak een buizensysteem in beton giet, kiest men bij een houten ondervloer vaak voor een lichter systeem omdat beton erg zwaar is. Dat soort lichtere systemen noemen we droogbouwsystemen. Daarvan zijn er heel veel verschillende.

Eén van de voordelen van een droogbouwsysteem is dat er minder massa is om te verwarmen, waardoor u het sneller kunt laten opwarmen of afkoelen. Ook voor woonboten is een droogbouwsysteem geschikt.

Hout, zeil of tapijt?

Als u vloerverwarming laat aanleggen, is het wel belangrijk om goed te kijken wat voor vloerbedekking u eroverheen legt. U kunt bijvoorbeeld niet alle soorten tapijt kiezen, omdat sommige soorten de warmte tegenhouden. Ook niet al het laminaat en parket is geschikt, maar het kan vaak wel. Een gietvloer van onze zusteronderneming Het Gietvloer Huys is een uitstekende keuze.

Vloerisolatie

Als je op de begane grond vloerverwarming neemt, is het wel belangrijk dat u ook uw vloer isoleert. Anders straalt de warmte van je vloer ook naar de kruipruimte en dat is zonde. Voor een toekomst zonder aardgas is het dus belangrijk dat je goed nadenkt voordat u een verbouwing in uw huis start. Een vloerverwarming van Het Vloerverwarmings Huys onder uw nieuwe vloer is een uitstekende optie.

Ik wil vloerverwarming!

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op