Vloerverwarming infrezen

Zeg vaarwel tegen koude voeten en lelijke radiatoren. Kies voor vloerverwarming van en laat de verwarmingsslangen infrezen in de bestaande dekvloer. Het infrezen van vloerverwarming wordt elke dag populairder aangezien het vele voordelen met zich meebrengt. Het voordeel energiebesparing is wellicht bekend bij u, maar wist u dat wij één van de weinige bedrijven in Nederland zijn die het leggen van vloerverwarming en het gieten van een gietvloer in één hand hebben? Dan is ons grootste voordeel!

Offerte aanvragen

Voordelen van vloerverwarming infrezen

1. Kosten besparen

Eén van de grote voordelen is de besparing op uw energieverbruik. Normaal verwarmt u voor een behaaglijke temperatuur uw ruimte tot 21 á 22 graden, terwijl u met onze vloerverwarming al een behaaglijke temperatuur bereikt bij 19 á 20 graden. Dat levert een besparing op van een paar procent op uw energierekening.

2. Hoog rendement

Vloerverwarming van Het Vloerverwarmings Huys is super de luxe in combinatie met gietvloeren van Het Gietvloer Huys. De vloer is dun en daardoor is het rendement van de vloerverwarming heel hoog.

3. Onzichtbare verwarming

Kiest u voor een vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan bent u verlost van die grote, ontsierende radiatoren in uw woning. En dat betekent: meer woonruimte en flexibiliteit bij de inrichting van uw huis

4. Aangename warmte

Vloerverwarming is een vorm van stralingswarmteoverdracht. Via de vloeroppervlakte verspreidt de warmte zich gelijkmatig. Hierdoor is het mogelijk om de gehele kamer aangenaam warm te houden bij een lagere luchttemperatuur.

Vraag offerte aan

Hoe frezen wij een vloerverwarming?

Het frezen van vloerverwarming maakt het mogelijk om ook in bestaande bouw, waar reeds een dekvloer aanwezig is, vloerverwarming aan te brengen. Dat kan zonder al te veel rompslomp doordat de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys de leidingen in de vloer weggewerken. Door de hoge ligging van de buizen is het een sneller reagerend systeem dan de aanleg op krimpnetten, trackerplaten of noppenplaten.

Wanneer we uw vloerverwarming frezen, komen de sleuven ongeveer 15 mm diep te liggen. Deze sleuven leggen we - afhankelijk van het benodigde vermogen - hart op hart 10, 12,5 of 20 cm van elkaar aan in een slakkenhuispatroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en afvoerslang in dit patroon naast elkaar te liggen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Offerte aanvragen

Wat kost vloerverwarming infrezen?

De prijzen voor vloerverwarming lopen uiteen tussen €1.325,- voor 1 groep (1-10 m²) tot €2.650,- voor 9 groepen (tot 180 m²). Uiteraard is het ook mogelijk om grotere oppervlaktes te voorzien van vloerverwarming.

Meestal betaalt u een vast bedrag per vierkante meter (m²). De kosten van vloerverwarming zijn echter afhankelijk van meerdere factoren, waardoor een prijsindicatie per definitie maatwerk is. De factoren die de prijs van uw vloerverwarming beïnvloeden zijn:

  • Techniek en toepassingen: infrezen in de ondervloer of als opbouw
  • Type vloerverwarming: water, elektrisch, hoofd- of bijverwarming
  • Het aantal vierkante meters
  • De gewenste afwerking van de vloer
  • De moeilijkheidsgraad: ’t soort ondervloer en de bereikbaarheid daarvan
Bekijk overzicht prijzen

Freesmethode van onze specialisten

Wij leggen een vloerverwarmingsinstallatie met de freesmethode in slechts enkele stappen. Voor het frezen verdelen we de ondervloer in groepen. Hiermee leggen we met precisie vast waar iedere sleuf komt te liggen. Het frezen gebeurt stofvrij met een professionele diamantzaagmachine. Vrijkomend stof zuigen we op in handelbare zakken. Deze installatiemethode van een vloerverwarming is geschikt voor zowel bij- als hoofdverwarming. Bij de freesmethode frezen de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys de sleuven direct in de dekvloer. U kunt de dekvloer gewoon laten liggen. Een groot voordeel is het feit dat de vloer niet wordt verhoogd. U hebt geen zorgen over deuren die moeten worden ingekort of over een verlaagd keukenblad.

Offerte aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op