Vloerverwarming als hoofdverwarming

U kunt vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming inzetten. Als u kiest voor hoofdverwarming liggen de verwarmingsbuizen dichter bij elkaar en hebt u geen radiatoren meer nodig.

Hierdoor hebt u beduidend meer ruimte om uw woning of pand in te richten en ook een stuk minder last van stof. Kiest u voor bijverwarming, dan liggen de verwarmingsbuizen verder uit elkaar en hebt u er - afhankelijk van de grootte van de ruimte - nog wel een aantal radiatoren erbij nodig.

Waarom voor vloerverwarming als hoofdverwarming kiezen?

De reden dat mensen voor vloerverwarming kiezen is, omdat het zorgt voor lekker warme voeten.  Het is daarnaast ook een duurzame investering en er is meer comfort in de woning aanwezig. De vloerverwarming als hoofdverwarming zorgt dus voor comfort, maar deze is ook energiezuinig. De warmte komt uit de vloer en hierdoor ontstaat er een optimale verspreiding. Dit zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur een stuk beter wordt en hierdoor kan de thermostaat ook een stuk lager in worden gesteld. Een andere bijkomstigheid is dat de vloerverwarming onzichtbaar is. Er zijn geen radiotoren voor nodig en dus zijn er ook geen beperkingen in die inrichting.

Ja, ik wil vloerverwarming!

Volwaardig

Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is een chique, onzichtbare én zuinige manier om uw huis heel aangenaam te verwarmen.

Geld besparen

Wanneer u een nieuwe vloer gaat leggen en de oude vloer eruit gaat halen, dan kunt u altijd overwegen om voor vloerverwarming als hoofdverwarming te kiezen. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen. U kunt uw woning optimaal verwarmen en veel mensen vinden het fijn dat de vloer lekker verwarmd is. Kinderen spelen nauwelijks op een koude vloer. Zij kunnen dus gewoon met blote voeten of op sokken rondlopen en lekker op de vloer spelen. Er zijn geen kleden nodig om te zorgen dat het comfortabel is aan je voeten, de vloerverwarming houdt het lekker warm. Het is voor veel gezinnen een groot voordeel als zij eenmaal vloerverwarming hebben als hoofdverwarming. U kunt ieder jaar veel geld besparen, want vloerverwarming is echt energiezuinig.

Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming kan ook prima in de badkamer worden aangelegd. In de badkamer raden wij in de meeste gevallen een dekvloer van zandcement aan, omdat deze het beste bestand is tegen vocht en makkelijk op afschot kan worden gelegd. Hierdoor loopt het water naar het afvoerputje.

Het instellen van de vloerverwarming

Na het installeren van de vloerverwarming als hoofdverwarming en het storten van de vloer gaat u uw vloerverwarming juist instellen. De verdeler van de vloerverwarming regelt hierbij met de Cv-ketel wat de warmteafgifte per ruimte is. Deze stellen wij na plaatsing van de verwarming voor u in. Vervolgens volgt u tijdens het eerste gebruik van de verwarming het zogenaamde opstartprotocol. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op.

 

Opstartprotocol

Nadat de vloer over de vloerverwarming is uitgehard, kunt u de vloerverwarming als hoofdverwarming nog niet meteen gebruiken. Als u de verwarming direct aanzet, loopt u namelijk het risico dat er scheuren of andere beschadigingen in uw vloer ontstaan. Het is belangrijk dat u het opstartprotocol nauwgezet volgt. Globaal komt dit neer op het volgende: verhoog de temperatuur elke dag met 5 °C totdat u de 40 °C bereikt hebt. Daarna verlaagt u de temperatuur elke dag weer met 5 °C totdat u de omgevingstemperatuur hebt bereikt.

Vloerverwarming verdeler

Door middel van een verdeler verdeelt u de warmte over de verschillende ruimtes. Op een verdeler sluiten onze specialisten meerdere groepen aan die corresponderen met één of meerdere ruimtes. Per groep regelt u apart de temperatuur. De verdeler moet het liefst zo dicht mogelijk bij de warmtebron worden geïnstalleerd, zodat de transportleidingen zo kort mogelijk zijn. Verder is het belangrijk dat u nadenkt over de locatie van de verdeler. Vaak wordt een verdeler in een hal, bijkeuken of inbouwkast geplaatst. Weet u nog niet wat een goede locatie is voor uw verdeler? Uiteraard denken de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys graag met u mee. Wij weten exact hoe we vloerverwarming als hoofdverwarming optimaal kunnen laten renderen in uw woning, kantoor of bedrijfspand. 

Isolatie

Voor een maximaal rendement van uw vloerverwarming als hoofdverwarming is het erg belangrijk om uw woning goed te isoleren. Wij bieden diverse vormen van vloerisolatie aan, waaronder isolerende noppenplaten en schuimbeton. Verder draagt dubbel glas en dak- en muurisolatie ook bij aan een optimaal rendement. Laat u zich hier goed over informeren. Neem daarvoor contact met ons op via info@hetvloerverwarmingshuys.nl of belt u ons op 0345 – 254520. We staan u graag te woord.

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op