Vloerverwarming advies

Vloerverwarming leggen is een aangename toevoeging aan elke ruimte. Het biedt een groot aantal voordelen die reeds veel mensen hebben overtuigd. Tegelijkertijd roept vloerverwarming een groot aantal vragen op. U kunt zich afvragen of vloerwarming geschikt is voor uw vloer, wat de prijs is per vierkante meter en of het een juiste investering is. Wij begrijpen uw vragen en willen deze graag voor u beantwoorden. Via onderstaande button kunt u direct voor specifiek vloerverwarming advies bij ons terecht.  

Advies aanvragen

Voordelen vloerverwarming

Aangename warmte: Vloerverwarming is een vorm van stralingswarmteoverdracht. Via de vloer verspreidt de warmte zich gelijkmatig door de ruimte. Hierdoor is het mogelijk om een gehele kamer aangenaam warm te houden bij een lagere luchttemperatuur.

Energiebesparing: De gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming zorgt ervoor dat er minder stroming van lucht plaatsvindt. De ruimte voelt hierdoor bij een lagere luchttemperatuur al aangenaam aan. Hierdoor kan de verwarming een graadje lager en bespaart u op de portemonnee. Een vloer die eenmaal warm is, houdt deze warmte voor lange tijd vast. 

Onzichtbare verwarming: Vloerverwarming als hoofdverwarming is onzichtbaar. Dit betekent dat u alle radiatoren uit uw huis kunt verwijderen. Daardoor heeft u meer woonruimte en flexibiliteit bij de inrichting van uw woning!


Onze specialisten kunnen u voor uw specifieke situatie vertellen hoeveel energie u met elke soort vloerverwarming zult besparen. Neem contact met ons op!

Frezen of binden?

Bij Het Vloerverwarmings Huys heeft u de keuze uit 2 soorten vloerverwarming. U kunt kiezen voor het infrezen van vloerverwarming. Bij deze vorm van vloerverwarming verdelen we de ondervloer in groepen en worden er sleuven gefreest. Hierbij hoeft de vloer niet verhoogt te worden en al het vrijkomend stof wordt opgezogen in speciale zakken.

Een andere vorm van vloerverwarming is het binden op vloerverwarmingsmatten. Hierbij wordt de ondervloer ook verdeeld in groepen en wordt de verwarmingsslang op krimpnetten gebonden, waarna de constructie onder een afwerkvloer wordt geplaatst. Hierbij raden we sterk aan om de vloer goed te laten isoleren zodat de vloer uiteindelijk zo efficiënt mogelijk verwarmd wordt. Bij de keuze van frezen of binden geven wij u graag vloerverwarming advies.

Vloerverwarming prijsadvies

De prijs van vloerverwarming is afhankelijk van meerdere factoren. Zo verschilt u de prijs als u kiest voor frezen of binden, maar ook het aantal vierkante meters, de gewenste afwerking en de moeilijkheidsgraad van het plaatsen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de soort ondervloer die er al ligt en de bereikbaarheid hiervan. Ook hierover bieden wij u graag prijs vloerverwarming advies. Klik op onderstaande button voor een overzichtelijke prijs voor zowel hoofd als bijverwarming. 

Vloerverwarming prijzen

Waarom het Vloerverwarmings Huys?

Bij Het Vloerverwarmings Huys werken we met precisie en leveren u de strakke afwerking die u zoekt. Wij werken zonder hak- en breekwerk, waardoor uw interieur kan blijven staan en er geen vuiligheden in uw huis achterblijven.
De sleuven worden stofvrij ingeslepen waardoor u geen last heeft van stof in de lucht.
Onze monteurs werken volgens de GIW-normen (Garantie Instituut Wonen). Na oplevering wordt standaard een checklist ingevuld. Ook ontvangt u een garantiecertificaat. De vloerverwarmingsbuizen zijn zuurstofdicht en voorzien van het KIWA/KOMO keurmerk.

Wilt u graag vloerverwarming maar wilt u meer duidelijkheid over hoe wij deze in uw ruimte kunnen installeren?  Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via de onderstaande button. 

Ja, ik wil graag advies!

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op