Vloerverwarming aanleggen prijs

Vloerverwarming wekt de laatste tijd steeds meer interesse bij mensen. Zo biedt vloerverwarming een hoog rendement, een fijn wooncomfort en bespaart het ruimte in uw woning. Maar wat is precies de vloerverwarming aanleggen prijs en hoe kunt in kosten besparen met de aanleg van vloerverwarming?

Vloerverwarming prijs factoren

De prijs van het aanleggen van vloerverwarming is afhankelijk van een aantal factoren. Gaat u bijvoorbeeld voor vloerverwarming als hoofdverwarming of gebruikt u het als bijverwarming? Hoe groot is de oppervlakte waar u de vloerverwarming wilt plaatsen? Gaat u voor het infrezen van de verwarmingsbuizen of voor binden op vloerverwarmingsmatten? Bij Het Vloerverwarmings Huys geven wij u graag advies over deze zaken zodat u alles glashelder voor zich heeft. Daarbij bieden wij een duidelijk overzicht van de prijzen die u kunt verwachten. Op zoek naar tips om de vloerverwarming aanleggen prijs zo laag mogelijk te houden? Lees dan verder.

Gemiddelde kosten

Vloerverwarming in een gemiddelde woonkamer kost tussen de 2.500 en 3.000 euro. Deze prijzen kunnen variëren van 800 tot 8000, dit is afhankelijk  van het aantal meters oppervlakte, het type vloerverwarming wat geplaatst wordt en de functie van deze vloerverwarming. Klik op onderstaande button voor een tabel waarin de vloerverwarming aanleggen prijs per vierkante meter is weergegeven.

Tabel prijzen

Soorten vloerverwarming

Als je ervoor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken zijn radiatoren niet meer nodig. Door alle ruimtes worden warmtebuizen gelegd die voor een optimale verspreiding van de warmte zorgen. Deze soort bespaart veel ruimte, maar is tegelijkertijd ook de vorm die de meeste kosten met zich meebrengt.

Als u kiest voor een uitgebreide bijverwarming verwarmt u de ruimte in combinatie met radiatoren. De warmtebuizen worden op grotere afstand van elkaar gelegd. Deze vorm van verwarming is voordeliger dan hoofdverwarming omdat er minder materiaal en arbeidstijd benodigd is. U heeft slechts een beperkt aantal radiatoren nodig, zodat u nog steeds een grote hoeveelheid ruimte bespaard.

Kiest u voor bij- of comfortverwarming dan wordt er gefocust op het warm houden van de vloer zelf. Deze vorm verwarmt dus op een comfortabele manier uw voeten maar niet de gehele ruimte. Radiatoren zijn hierbij wel benodigd om de gehele ruimte op temperatuur te kunnen brengen. Deze bijverwarming is de goedkoopste manier van vloerverwarmen. 

Vraag een offerte aan

Vloerverwarming aanleggen prijs per m2

De vloerverwarming per vierkante meter is bij ons voordeliger bij een groot oppervlak dan bij een klein oppervlak. Een tip van ons is om even langs te gaan bij de buren, zodat u met meerdere huishoudens kunt kiezen voor vloerverwarming, en zodoende goedkoper uit bent. Dit kan wel oplopen tot een besparing van twintig procent. In onze prijzentabel ziet u een duidelijk verschil in prijs per vierkante meters tussen hoofdverwarming, hoofd/bijverwarming en bijverwarming. Laat u zich hier vooral over informeren door onze specialisten.

Collectief inkopen

Frezen of opnieuw plaatsen

De vloerverwarming aanleggen prijs waar we over gesproken hebben gaat over het infrezen van de vloerverwarming in uw bestaande vloer. Infrezen is geschikt voor onze gietvloeren, betonnen vloeren en tegelvloeren. Wij kijken graag met u mee of uw vloer geschikt is. Als dit niet het geval is dan bent u genoodzaakt om een nieuwe vloer te plaatsen. Dit brengt extra kosten met zich mee. U kunt hier denken aan extra kosten van zo’n 3.000 euro als uw vloer opnieuw geplaatst dient te worden. Wij raden u dus aan om vloerverwarming te plaatsen op plekken waar we het kunnen infrezen.

Ja, ik wil vloerverwarming!

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op