Vloerverwarming aanleggen in bestaande vloer

Het Vloerverwarmings Huys is ook uw specialist als het aankomt op het laten aanleggen van vloerverwarming in een bestaande vloer. Het frezen van vloerverwarming maakt het mogelijk om ook in bestaande bouw, waar reeds een dekvloer aanwezig is, vloerverwarming aan te brengen.

Dat kan zonder al te veel rompslomp doordat de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys de leidingen bij het aanleggen van vloerverwarming in de bestaande vloer weggewerken. Door de hoge ligging van de buizen is het een sneller reagerend systeem dan de aanleg op krimpnetten, trackerplaten of noppenplaten.

Werkwijze frezen

Wanneer we uw vloerverwarming aanleggen in de bestaande vloer, komen de door ons gefreesde sleuven ongeveer 15 mm diep te liggen. Deze sleuven leggen we - afhankelijk van het benodigde vermogen - hart op hart 10, 12,5 of 20 cm van elkaar aan in een slakkenhuispatroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en afvoerslang in dit patroon naast elkaar te liggen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Offerte vloerverwarming

Hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan als hoofdverwarming of bijverwarming dienen. Als u ervoor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming te laten aanleggen in de bestaande vloer, dan liggen de verwarmingsbuizen dichter bij elkaar en hebt u geen radiatoren meer nodig. Hierdoor hebt u beduidend meer ruimte om uw woning of pand in te richten en ook een stuk minder last van stof. Kiest u voor bijverwarming, dan liggen de verwarmingsbuizen verder uit elkaar en hebt u er - afhankelijk van de grootte van de ruimte - nog wel een aantal radiatoren bij nodig

Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming kunnen we ook prima in de bestaande vloer van de badkamer aanleggen. In de badkamer raden wij in de meeste gevallen een dekvloer van zandcement aan, omdat deze het beste bestand is tegen vocht en makkelijk op afschot kan worden gelegd. Hierdoor loopt het water naar het afvoerputje.

Het instellen van de vloerverwarming

Na het laten aanleggen van de vloerverwarming in de bestaande vloer en het storten van de vloer gaat u uw vloerverwarming juist instellen. De verdeler van de vloerverwarming regelt hierbij met de Cv-ketel wat de warmteafgifte per ruimte is. Deze stellen wij na plaatsing van de verwarming voor u in. Vervolgens hoort bij het eerste gebruik van de verwarming het zogenaamde opstartprotocol te volgen.

Opstartprotocol

Nadat de vloer over de vloerverwarming in de bestaande vloer is uitgehard, kunt u de vloerverwarming nog niet meteen gebruiken. Als u de verwarming direct aanzet, loopt u namelijk het risico dat er scheuren of andere beschadigingen in uw vloer ontstaan. Het is belangrijk dat u het opstartprotocol nauwgezet volgt. Globaal komt dit neer op het volgende: verhoog de temperatuur elke dag met 5 °C totdat u de 40 °C bereikt hebt. Daarna verlaagt u de temperatuur elke dag weer met 5 °C totdat u de omgevingstemperatuur hebt bereikt.

Vloerverwarming verdeler

Door middel van een verdeler verdeelt u de warmte over de verschillende ruimtes. Op een verdeler worden meerdere groepen aangesloten die corresponderen met één of meerdere ruimtes. Per groep regelt u apart de temperatuur. De verdeler moet het liefst zo dicht mogelijk bij de warmtebron worden geïnstalleerd, zodat de transportleidingen zo kort mogelijk zijn. Verder is het belangrijk dat u nadenkt over de locatie van de verdeler. Vaak wordt een verdeler in een hal, bijkeuken of inbouwkast geplaatst. Weet u nog niet wat een goede locatie is voor uw verdeler? Uiteraard denken de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys graag met u mee. Dit hoort bij de service van het laten aanleggen van vloerverwarming in een bestaande vloer. 

Isolatie

Voor een maximaal rendement van het laten aanleggen van vloerverwarming in uw bestaande vloer is het erg belangrijk om uw woning goed te isoleren. Wij bieden diverse vormen van vloerisolatie aan, waaronder isolerende noppenplaten en schuimbeton. Verder draagt dubbel glas en dak- en muurisolatie ook bij aan een optimaal rendement. Laat u zich hier goed over door ons informeren.

Pompschakelaar

Hebt u vloerverwarming met een oude pomp? Dan is het verstandig om deze te laten vervangen door een nieuwe pomp. Een moderne pompschakelaar is een stuk zuiniger dan de oude modellen, omdat deze alleen aanslaat als er extra warmte nodig is. Hierdoor is het niet nodig dat de pomp constant blijft werken. U kunt deze in meerdere ruimtes inschakelen en via uw smartphone regelen.

Volwaardig

Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. En ook mogelijk in uw bestaande vloer. De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is een chique, onzichtbare én zuinige manier om uw huis heel aangenaam te verwarmen.

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op