Verwarmen met vloerverwarming

Tegenwoordig wordt verwarmen met vloerverwarming een steeds aantrekkelijkere optie. Waar vroeger de huizen nog vol stonden met forse radiatoren worden woningen tegenwoordig tijdens de bouw al voorzien van vloerverwarming. Ook zijn er veel mensen die tijdens een renovatie of onderhoud overstappen op vloerverwarming. Maar hoe werkt vloerverwarming precies en wat zijn de voordelen van het gebruik?


Bekijk onze scherpe prijzen

Temperatuur vloerverwarming

Een constante temperatuur werkt het beste met vloerverwarming. De vloer hoeft hierdoor niet steeds af te koelen en weer opgewarmd te worden. Daarmee bespaar u energie en behoudt de kamer zijn aangename temperatuur. Het advies is om de temperatuur van het water tussen de 30 en 45 graden te houden. Verwarmen met vloerverwarming is ideaal als u wilt besparen op de energiekosten. De temperatuur ligt namelijk een stuk lager dan bij radiatoren. Zo bespaar u gemakkelijk meer dan 15 tot soms wel 30% op u stookkosten.

Voordelen vloerverwarming

Aangename warmte: De warmte verspreid zich gelijkmatig, waardoor de gehele ruimte aangenaam verwarmd wordt.

Ruimtebesparend: De buizen worden immers weggewerkt onder de vloer,  en radiatoren zijn niet meer nodig. Dit geeft meer mogelijkheden om uw huis in te richten.

Waardevermeerdering: Verwarmen met vloerverwarming zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. Potentiële kopers zien ook de gemakken van vloerverwarming.

Goed voor de gezondheid: doordat er geen stofdeeltjes rondzweven wordt de ruimte een stuk hygiënischer. Ook is het niet nodig om vloeren te bedekken met bijvoorbeeld een tapijt of kleed, waar ook vaak microben hun gang kunnen gaan.

Vloercombinatie

Het vloerverwarmingssysteem is te combineren met allerlei soorten vloeren en kan in bijna elke ruimte worden aangelegd. Benieuwd of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming? Vraag hier gratis advies aan. Vloerverwarming laten aanleggen door Het Vloerverwarmings Huys is super de luxe in combinatie met gietvloeren van Het Gietvloer Huys. Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming werkt optimaal. Dit komt omdat een gietvloer relatief dun is, waardoor de vloer snel de gewenste temperatuur aanneemt.

Het Vloerverwarmings Huys

Met ons team van Het Vloerverwarmings Huys hebben we gezamenlijk inmiddels meer dan veertig jaar ervaring in het aanleggen van vloerverwarming. U kunt dus wel stellen dat we experts zijn op dit vakgebied. We informeren u graag meer over vloerverwarming in uw huis en hoe het de kwaliteit van uw leven zal verhogen.

Vraag een offerte aan

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op