Welke materialen zitten er in uw vloerverwarming?

Het Vloerverwarmings Huys legt uitsluitend vloerverwarmingen van hoge kwaliteit. We leggen alle vloeren in eigen beheer, want alleen zo weten we zeker dat we de hoogste kwaliteit vloerverwarming kunnen waarborgen voor in uw woning. Maar wat zit er in de vloerverwarming? En voldoet deze aan alle kwaliteitseisen? We lichten graag wat materiaalkenmerken toe.

 

De vloerverwarming bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Pompen
  • verdelers
  • Buizen
  • Slang
  • Isolatie
  • Bevestigingsmateriaal
  • Managingtechniek

Isolatie is belangrijk

Het is ontzettend belangrijk om uw vloerverwarming goed te isoleren. Zo voorkomt u onnodig warmteverlies en kunt u het meeste halen uit uw vloerverwarming. Goed voor het milieu én uw portemonnee!

 

Pluggen

Een plug wordt gebruikt om het trillen van een apparaat die aan een vloer is bevestigd te voorkomen. De trillingen van een pomp kan namelijk heel aanwezig doordringen in het gebouw of de woning wanneer apparaten met metaal, kunststof of chemische dragers zijn bevestigd. Door een plug wordt de trilling als het ware geabsorbeerd.

Slang en regelunits

Slang

De slang van een vloerverwarming gaat heel lang mee. De PE-RT buis, oftewel "Poly Ethylene of Raised Temperature", is een sterke verwarmingsbuis die van beste kwaliteit is voor een vloerverwarming. De slang is enorm sterk, is flexibel en is zelfs ongevoelig voor een knik.


Regelunits

De regelunits van de vloerverwarming zorgt dat het warme aanvoerwater over de vloerverwarmingsgroepen verdeeld wordt. Zo is er overal in de ruimte een gelijke warmte. De regelunits leveren we aan in sterk kwalitatieve materialen, zo kunnen ze ook worden gebruikt voor stadsverwarming en aardwarmte. 

Soorten pompen

De pomp die we gebruiken voor de vloerverwarming staat bekend om het efficiënte gebruik. Hij stopt als er geen doorstroming nodig is en pompt hij het water eens per dag een kwartier rond om roest te voorkomen. Deze pomp is energievriendelijk en erop gericht om de pomp zo lang mogelijk mee te laten gaan.

 

Alpha2 pomp

Deze circulatiepomp is constant bezig met reguleren van water. De pomp zoekt namelijk continu naar de juiste instelling voor het meeste comfort, hand in hand met een zo laag mogelijk energieverbruik. De Alpha2 pomp valt daarom ook onder energielabel A en is kostenbesparend. De pomp is voorzien van allerlei voordelen, zoals een compacte bouw, zelfontluchting, en een eenvoudig afleesbare LED-display.

Vloerverwarming in combinatie met gietvloer

Het Vloerverwarmings Huys biedt u een combinatie aan van vloerverwarming met gietvloer. Het Gietvloer Huys is sterk in maatwerk vloerverwarming. Wij bieden vloerverwarmingsoplossingen voor ieder type ondervloer. Hiervoor werken wij met twee methoden: infrezen en binden op matten. Het infrezen leent zich goed voor de aanleg van verwarming op bestaande vloeren. 

Het Vloerverwarmings Huys verzorgt sinds meer dan tien jaar vloerverwarming op maat. Wij weten als geen ander wat echt comfort betekent. Bent u benieuwd naar de voordelen van vloerverwarming? Wij geven u alle informatie. Lees hier de voordelen van vloerverwarming én ontdek de voordelen van het maatwerk dat wij u leveren, zodat u lang blijft genieten van een aangenaam warme vloerverwarming.

Advies op maat

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op