Kosten aanleggen vloerverwarming

Bent u zich aan het oriënteren op de kosten van het aanleggen van vloerverwarming in uw woning of onderneming? De kosten van het aanleggen van vloerverwarming hoeven niet zo duur uit te vallen als u wellicht verwacht.

 Ook is een vloerverwarming tegenwoordig energiezuiniger en zorgt deze voor een fijne en gelijkmatige verwarming van uw ruimtes. Bovendien knapt uw woning ervan op doordat er meer ruimte beschikbaar komt vanwege het verdwijnen van lelijke leidingen en radiatoren. Deze kenmerken en voor- en nadelen dragen op een positieve manier bij aan het maken van de keuze voor een energiezuinige en betaalbare vloerverwarming.

Kosten vloerverwarming

Het is heel verleidelijk om u op dit moment iets hierover te laten lezen. Zorgvuldigheid is echter geboden. De kosten van het aanleggen van vloerverwarming bestaan onder meer uit het infrezen van de leidingen. Daarnaast is het nodig om uw vloer te egaliseren. Dit geeft dan een totaalprijs voor de vloerverwarming. Die is echter op maat en afhankelijk van welke ruimte en hoe u deze wilt verwarmen. Kijk op de volgende pagina voor een eerste indruk van wat uw investering is.

Vloerverwarming als bijverwarming

Als u de vloerverwarming als bijverwarming wilt gebruiken, zijn de gemiddelde kosten lager per vierkante meter. Vloerverwarming biedt dus comfort, vervangt de radiatoren die onevenredig veel ruimte in beslag nemen en is energiezuinig. Hierdoor is deze manier van verwarmen tegenwoordig echt in opkomst. Wilt u weten wat dit voor uw situatie betekent? Vraag dan hier uw vloerverwarmingsofferte aan.

Voordelen

Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met bepaalde luchtaandoeningen ook een fijne manier van verwarmen. Tegenwoordig is vloerverwarming meer en meer geliefd en neemt de toepassing van dit systeem dan ook in rap tempo toe. Dit komt doordat vloerverwarming vele voordelen met zich meebrengt. De kosten van het aanleggen van vloerverwarming vormen zo een investering in de verhoging van de kwaliteit van uw leven.

Ja, ik wil vloerverwarming!

Comfort

Een ander voordeel van vloerverwarming is het verhoogde, aangename comfort. Koude voeten op een koude vloer zijn iets uit uw verleden. Door de stralingswarmte-overdracht van de vloer wordt de warme lucht gelijkmatig door de ruimte verdeeld waardoor er sneller een prettige temperatuur wordt bereikt. Daarnaast is het een voordeel voor hygiëne en gezondheid door het ontbreken van verwarmingselementen zoals radiatoren of convectoren die erom bekend staan veel stof te vangen.

Besparen

Een vloerverwarmingssysteem was vroeger meer een luxe manier van verwarmen, tegenwoordig zijn de prijzen concurrerend met normale radiatoren en bespaart u zelfs op de energiekosten. Dit komt door het ontbreken van een koude luchtstroom in huis en dat is comfortabeler verwarmen. Door dit effect profiteert u dus van lagere energiekosten. Steeds meer mensen zijn ertoe overgegaan om dit als enige complete verwarmingssysteem in huis in te zetten.

Zuinig

Het is verstandig om te streven naar één goed systeem dat weinig energie verbruikt. In nieuwbouwwoningen is het redelijk standaard en ook bij renovaties wordt er vaker voor vloerverwarming gekozen dan vroeger. Vooral als er een nieuwe vloer nodig is, wordt vaak gekozen voor een (elektrische) vloerverwarming bij de verbouwing. Een vloerverwarming is dan namelijk makkelijk in te storten, geeft meer ruimte vanwege het ontbreken van - bijna alle - radiatoren en voorkomt stofnesten. Doordat het een lagetemperatuursysteem is, verbruikt een vloerverwarming dus ook relatief weinig energie, vooral in combinatie met een goede vloerisolatie. Dat is handig om te weten voor uw oriëntatie op de kosten van het aanleggen van vloerverwarming.

Plussen

Dit systeem van buizen onder de vloer biedt drie grote voordelen:

  • Het ontbreken van radiatoren – dit voorkomt stofnesten
  • Een fijne warme vloer – geeft snel warme voeten
  • Lage temperatuurverwarming - energiezuiniger

Zwaar werkje

Een nieuwe vloerverwarming aanleggen is - zoals meer klussen bij verbouwen - een zwaar werkje. Zonder goed materiaal en zonder veel ervaring een vermoeiende klus. Schakelt u daarom de specialisten van Het Vloerverwarmings Huys in voor dit karwei. Zij frezen de vloerverwarming netjes in in uw woning of bedrijfsruimte. Vraag hier advies aan.

De voordelen van ‘t infrezen van de vloerverwarming

  • Geen deuren inkorten vereist
  • U hoeft geen klinken te verhogen
  • Lage wandcontactdozen, telefoonaansluiting en andere lage aansluitpunten kunnen gewoon zo blijven

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Komt u gerust een keer langs in onze showroom aan de Pascalweg in Culemborg en maak een afspraak met één van onze specialisten.

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Wilt u het aanleggen van vloerverwarming combineren met de vloeren van Het Gietvloer Huys? Kiest u dan voor ons totaalpakket. We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer. Die hebben we in diverse varianten:

U kunt u bij ons ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval hebt u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen. Door de één op één samenwerking met Het Gietvloer Huys kunnen we u een totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt hebt.

Ik wil graag advies

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op