Advies vloerverwarming

Bent u op zoek naar gedegen en professioneel advies over vloerverwarming? Dan bent u bij de praktijkspecialisten van Het Vloerverwarmings Huys bij de juiste partij. Met een vloerverwarming van Het Vloerverwarmings Huys kiest u voor comfort en zekerheid. Aan het leveren van de juiste vloerverwarming gaat goed advies vooraf.

 Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in uw woon- of bedrijfsruimte. De warmte van de cv-installatie wordt namelijk verdeeld over een groter oppervlak. Ook vindt minder stroming van lucht plaats. Hierdoor voelt vloerverwarming comfortabeler aan en kunt u de verwarming een graadje lager zetten.

Lage temperatuurverwarming

Hebt u een energiezuinige woning, dan is ‘t raadzaam om te kiezen voor een lage temperatuurverwarming. De temperatuur in het verwarmingssysteem is dan maximaal 55 °C. De lagere temperatuur vereist een groter verwarmingsoppervlak om dezelfde warmte in de ruimte te krijgen. Daarom wordt vaak gekozen voor vloer- of wandverwarming. Een lage temperatuurverwarming is energiezuiniger. Bekijk de verdere voordelen van vloerverwarming.

Toepassen

In het ideale geval storten we de vloerverwarming gelijk in de afwerkvloer. Dit is bij nieuwbouw of een grote renovatie geen probleem. Het is ook mogelijk om de verwarming achteraf in te frezen. Het nadeel daarvan is dat de leidingen dan wat hoger in de dekvloer liggen, waardoor de warmte minder goed wordt verdeeld. Een ander nadeel is dat bij aanleg van de vloer meestal onvoldoende rekening is gehouden met vloerverwarming. Tegenwoordig zijn er ook diverse mogelijkheden om bij houten vloeren vloerverwarming toe te passen. Vraagt u ons gerust om advies. We staan graag klaar voor u.

Wandverwarming

Een minder gebruikelijke variant van lage temperatuurverwarming is wandverwarming. Hiervoor zijn verschillende systemen in de handel. Wie wandverwarming wil, moet goed uitkijken bij het ophangen van wanddecoratie.

Aandachtspunten

Open of gesloten systeem
Bij vloerverwarming kunt u kiezen voor een open of een gesloten systeem. In beide gevallen is er een warmtebron, zoals een cv-ketel of warmtepomp nodig om warm water te leveren.

Open systeem
Bij een open systeem sluiten onze specialisten de vloerverwarmingsbuizen direct aan op de warmtebron. Hierbij is een mengregeling (bijmengen met koud water) noodzakelijk, tenzij de aanvoertemperatuur onder de 55 °C ligt.

Gesloten systeem
Bij een gesloten systeem zijn de vloerverwarmingsbuizen niet direct aangesloten op de warmtebron en is er een warmtewisselaar nodig. In verband met kans op schade door roestvorming in de ketel, adviseren wij een gesloten systeem met warmtewisselaar.

Ligging van de buizen

De afstand van de buizen bepaalt de warmteafgifte. Hoe kleiner de buisafstand, hoe groter de warmteafgifte per m2.

Diepte
De verwarmingsleidingen moeten diep genoeg gelegd kunnen worden. Voor een optimale warmteafgifte is een dekking van 25 à 30 mm aan te raden. In de praktijk kan de dekking variëren. Daar zijn geen wettelijke richtlijnen voor. Vraag ons gerust om advies. We staan u graag te woord. Belangrijk is dat de leidingen in elk geval niet zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de dekvloer en dat er niet al te grote temperatuurverschillen aan de oppervlakte voelbaar zijn. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies over vloerverwarming? Komt u gerust een keer langs in onze showroom aan de Pascalweg in Culemborg en ontvang advies van één van onze specialisten.

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Wilt u het aanleggen van vloerverwarming combineren met de vloeren van Het Gietvloer Huys? Kiest u dan voor ons totaalpakket. We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer. Die hebben we in diverse varianten:

U kunt u bij ons ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval hebt u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen. Door de één op één samenwerking met Het Gietvloer Huys kunnen we u een totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt hebt.

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op